17 / 100

Zeka ve Akıl Oyunları Atölyesi

Bireysel, iki kişilik ve grup olarak oynanan çeşitli zeka oyunlarıyla kendi potansiyellerini gösterebilecekleri, aklın sınırlarını genişletecekleri ve bir problem için özgün çözüm yolları bulmalarına katkı sağlayacakları, düşünmenin boyutlarını öğretmek ve geliştirmek bu atölyenin ana maksadıdır. Zeka ve Akıl Oyunları Atölyesi düşünceyi zeka oyunları yoluyla sistematize eden bir eğitim faaliyetidir. Bu atölyede geleceğin yöneticileri olan çocuklarımızın stratejik düşünme, mantık yürütme, problem çözme, uzamsal algı becerilerine katkı sağlanmakta ayrıca bileşenleri doğru ilişkilendirebilmesi ve sonuca ulaşmaları için günlük faaliyetlerinin her adımında kullanabilecekleri bir bakış açısı kazandırılmaktadır. Bilgiyi, düşünceyi ve hayali doğru şekilde organize etmek, bu atölyenin temel kazanımıdır.

Bilim Atölyesi

Bilim Atölyesi, öğrencinin yeni kavram, prensip ve yasaları kendi yaptığı deneylerle buluş esasına göre öğrendiği bir eğitim ortamıdır. Laboratuvarda çocuklar sadece öğrenmez. Yaşar aynı zamanda. Bilim Atölyesinde çocuklarımıza fen bilimlerini yaşatmayı hedefliyoruz. Bilim Atölyesinde, öğrencilerin bilimle ilgili etkinliklere katılmalarına imkân sağlıyor ve bilimsel yöntemi tanımalarını hedefliyoruz. Çocuklarımız, ihtiyacımız olan bilgiyi yaşayarak öğrenme fırsatı buluyor, hayatı daha doğru kavrıyor, gözlemliyor, analiz ve sentez yapıyor.

Uzay ve Astronomi Atölyesi

Nötron yıldızları, yıldız oluşum bölgeleri, gökadalar, kara delikler, beyaz cüceler, cüce gezegenler, asteroitler, süpernova patlamaları, çift yıldızlar, öte gezegenler… Tüm bu kelimelerin cevaplandırıldığı en derin galaksilerdeki olayların gözlemlene bildiği bir sınıf ortamı. Ancak ışık yılıyla ölçebileceğimiz kadar uzakta olan bu gök cisimlerinin çoğu devasa boyutlara sahip, bazılarının boyutu bile yok. Uzayı ve tüm uzayın bilinmeyenlerini öğrenilebileceğimiz astronomi sınıfı öğrencilerimizin evreni keşfettiği bir ortamdır. Öğrenciler atölye çalışmalarında öğrendikleri bilgiler eşliğinde planetaryumda güneş sistemine eşsiz bir yolculuk yapıyorlar.

Düşünme Becerileri Atölyesi

Emerson: “Her eylemin atası düşüncedir.” der. Düşünmek, insanın evrene hükmetmesini sağlayan bir farklılık, hayatı kavramaya yarayan bir araçtır. Balzac ise: “Düşünmek görmektir.” der. Düşünme Becerileri Atölyesinde öğrencilerimize düşünmenin önemini, hayatı düşünerek yaşamanın erdemini aşılamaya çalışırız. Düşünme Becerileri Atölyesi ile çocuklarımız var olan potansiyellerini doğru kullanmayı öğrenirler. Düşünme

sıra dışı düşünme, sorgulama, olaylara farklı açılardan bakabilme, analojik düşünme, analiz, sentez gibi basamakların öğretilmesini sağlayan etkinliklerden oluşan bir atölye çalışmasıdır. Düşünme Becerileri, öğrencilerde creative düşünmenin boyutları olan özgünlük, akıcılık, zenginlik ve esneklik gibi basamakların geliştirilmesiyle oluşur.

Robotik Kodlama Atölyesi

Robotlar dünyasına giriş yapmamızı sağlayan bu atölyede her öğrencimize içerisinde sensorlar, motorlar, özel devreler ve parçaların olduğu bir kit verilir. Robotik atölyemizde öğrencilerimiz robot nedir, robotlar nasıl çalışır, sensörler (algılayıcı)ne işe yarar, hız/güç gibi birçok konuda bilgi sahibi olurlar. Çocukların mekanik ve robotik alanlarına dair bilgilerini ve becerilerini geliştirebilecekleri ve problem çözme becerilerini kullanabilecekleri “Robotik Atölyesi” teknolojik gelişmelerin takip edilmesi ve onlarla ilgili fikir sahibi olunabilmesi adına çok önemlidir.

Hayal Tasarım Atölyesi

Öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine destek olmak, ince ve kaba motor becerilerini geliştirmesi hedeflenmektedir. Bu atölyede var olan üretkenlik, özgünlük, hayal gücü ve el işi beceri potansiyellerini hem keşfedebilecekleri hem de bunları sanatın ve üretkenliğin farklı dallarıyla geliştirebilecekleri bir ortam sağlanmaktadır.

Sosyal Duygusal Becerileri Atölyesi

Çocukların duygularını tanıdıkları, duygularını ifade etmeyi, farklı kanallara yönlendirmeyi ayrıca günlük hayatlarında duygularının ne anlama geldiği, ve çevresindeki duyguları tanımayı ve anlamayı öğrendikleri atölyedir. Çeşitli etkinliklerin, oyunların kullanıldığı ve terapötik yöntemlerin kullanıldığı duygusal sosyal beceriler atölyesi adeta çocukların kendi hissettiği ve göstermek istediği duyguları için bir sahne gibidir. Atölye içerisinde sosyal becerilerini oyunlar yoluyla geliştirirken, etkinlikler sayesinde ise duygularını nasıl ifade edebileceği ve duygusal anlamda nasıl rahatlayacaklarını öğrenirler. Günlük hayatta empati, iletişim sürdürme, problem çözme gibi becerilerine katkı sağlar ayrıca olaylar karşısında hissettiği duyguların ne anlama geldiğini öğrenerek ve bilerek bunları uygun kanallarla ifade etmelerine yardımcı olur.